Milujem talianskú kuchyňu
a jedlá inšpirované práve touto krajinou. Taliani majú v jedlách takú
ľahkosť, jednoduchosť a napriek tomu užasnú prirodzenú chuť. V tomto
recepte, podľa mňa to ani recept nie je ale skôr postup, som sa inšpirovala
práve talianskou jednoduchosťou a farebnosťou. Špagety s rukolovým
pestom sú hotové za cca 25min takže sú vhodné na večeru, obed či k dobrému
vínku k posedeniu pod „jedličkou“ a pod.
Na štyri porcie potrebujeme:
·
500g špagiet
·
100g rukoly
·
2 strúčiky cesnaku
·
80g balkánskeho syry (môžete použiť aj pecorino
či parmezán alebo zmiešať)
·
Väčšiu hrsť slnečnicových semienok
·
2 pl olivového oleja
·
Soľ
Ako prvé si dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Kým sa
varí voda, pripravíme si pesto na špagety.
Do mixéra dáme opláchnutú a osušenú rukolu, cesnak,
nastrúhaný alebo nakrájaný syr podľa druhu, semienka a zalejeme olivovým
olejom. Všetko spoločne poriadne rozmixujeme.
Keď nám už voda vrie vložíme špagety a varíme na zhryz.
Po uvarení scedíme vodu a do ešte teplých cestovín vmiešame pesto.
Na tanieri môžeme ešte ozdobiť kvapkami olivového oleja,
syrom a bylinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára