Fúz! Keby len kaviareň. (Review)

Ste na výlete v Bratislave a máte chuť na kávičku, limonádu a možno niečo malé pod zub a to priamo v centre mesta a bez toho aby ste utratili "majland" , napriek tomu nepôjde o "1 evríčko"?! Tak to pre Vás DeKa má skvelý typ. Zamierte na križovatku Panskej a Venturskej a tam nájdete kaviareň Fúz. Keby len kaviareň. Prečo by sme ju odporučili?! Čo nám nevyhovovalo?! Čítajte ďalej a odpoveď na to všetko sa dozviete.

Are you on a trip in Bratislava and you are craving a coffee, lemonade and maybe a little snack in the city center but you ain´t want to spend a fortune?! Well then DeKa has a great tip for you. Go straight on crossover of Panska and Venturska steets and there you´ll find a cafe "Fuz. Keby len kaviareň." What we like about it?! What we didn´t enjoy so much?! Keep on reading to find out . 

Prvé, čo si väčšinou všimnete je obsluha. Slečny pracujúce v tejto kaviarni boli milé a pozdravili nás v momente čo sme prekročili prah dverí. Boli pri našom výbere trpezlivé a pripravené aj na zahraničných hostí. No ich obsluha bola pomerne pomalá, čo nevieme či bolo tou neskoršou hodinou alebo spomaleným kuchárom.

First impression is usually up on the waitress. Ladies working here were nice and they welcomend us just as we stepped a foot inside the door. They were patient as we were choosing from the menu and ready for international guests. But the service was a bit slow, which might have been a fault of a lazy chef or the late hour. 
Ponuka jedál a nápojov sa nám páčila nakoľko ponúkali aj klasiky, ktoré nájdete kdekoľvek, no mali aj unikáty a originálne názvy. Pokiaľ sa Vám chce môžte tu ochutnať aj slimákov. My sme nenazbierali dosť odvahy. My sme sa rozhodli dobiť si energiu kávou - De si dala capuccino, ktoré sa zdalo byť malé, no chuťovo perfektné a Ka si dala latte macchiato, ktoré bolo vyrobené z Arabici, celkovo vyhovujúce jej jazyku- a uhasili sme smäd citrónovou limonádou. Ako malú večeru sme si objednali (Ka) Hemingway bagetu - lososový sendvič s alpským maslom, šalátom, šalotkou a oblohou - a (De) šalát s kozím syrom, mandľami a grepom. Šalát sa zdal byť bez chyby. Bol príjemne pokvapkaný olivovým olejom a servírovali s ním aj pečivo, ktoré bolo tiež pokvapkané olivovým olejom. Sendvič bol dobre ochutený a čerstvý, no chcelo by to viac lososa. "Co bys chtěl za pět kaček"?! .

We liked the menu because they offered the classics that you can find everywhere but at the same time they tried to be different, unique and some meals had original names. There are also snails in ana offer so in case you´d like to try them go ahead. We weren´t brave enough. We decided to charge up our energy by having a coffee - De had a capuccino that seemed too small but tasted amazing and Ka had a latte that was satisfying as well - and we quench thirst with lemon lemonade. As a little diner we ordered (Ka) Hemingway baguette - salmon sandwich with alp butter, salad and shallots- and (De) a salad with goose cheese, almonds and grapefruit. Salad seemed to be perfect. It was nicely flavored with olive oil and with pastry which was great, but sandwich seemed to lack a filling. 
Vo všeobecnosti sme boli s touto kaviarňou spokojné. Interiér bol príjemný a v jednej časti (kde sme sa usadili mi) sme mali možnosť čítať si knihy, ktoré tam pre zákazníkov naukladali. Aj obrazy, ktoré mali na stene zavesené nás ohúrili. Rozhodne by sme odporúčali si sem zaskočiť.

In general we were happy with this cafe. Interior was nice and there was a section (the one we sat down at) with books they prepared for costumers to read. Even paintings on the walls were amazing. We definitely recommend trying this one out. 


To je na dnes všetko a nezabudnite zostať DeKaLicious!
That is all for today and don´t forget to stay DeKaLicious!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára