Zdravá Nutella // Healthy Nutella

Máte radi sladké?- Vlastne kto ho nemá rád J -Máte radi Nutellu (čokoládu) , no viete, že je hrozne kalorická, drahá a .... Poprípade ste vyznávači vegetariánskej, vegánskej či raw stravy? Tak pre Vás všetkých tu dnes máme recept na vlastnú domácu nutellu, na ktorú je potreba naozaj málo, vyrobená je rýchlo a čo je hlavné je chutná a zdravá J
Do you like sweets?-Well who doesn´t :) -Do you like Nutella(chocolate) but you know that it is really caloric, expensive and.... Or you are vegetarian, vegan or raw diet? Today we have here a recipe for your own home-made nutella that is fast to make, healthy, delicious and you ain´t need too much to make it.

Na takú ideálnu porciu, ktorú zjete počas filmu, po náročnom dni alebo ako rodinka k palacinkám či k raňajkám vám bude stačiť // For an ideal portion that you can eat while watching a movie, after a hard day or for a family breakfast, you will need:
100g lieskových orechov / 100g nuts
                2-3 čl kvalitného kakaového prášku / 2-3 tea spoons of qualite cocoa powder
                ďatle/ med/ javorový sirup / dates/ hone/ maple syrup
                2-4 pl mlieka (vegáni alebo nepriatelia laktózy použijú samozrejme mandľové, sójové alebo iné mlieko podľa vlastnej preferencie) / 2-4 table spoons of milk  (in case you are vegan or milk enemy then use a milk of your preference-almond or soya)
___________________________________________

Ako prvé si rozsekáme lieskové orechy. Snažíme sa na čo najjemnejšie. Následne do mixéra pridáme kakao. Množstvo záleží od toho koľko percentné máte kakao. Mne stačili dve kopcovité čajové lyžičky. Po premiešaní, pridáme do zmesi niečo čo nám nutellu osladí. Ja som pridala datle. Toto sušené ovocie veľmi nemusím ale vo výslednom efekte  som ani nespoznala že tam sú J Použila som 14 datlí ale môžete použiť akékoľvek množstvo a dosladiť si ešte medom alebo javorovým sirupom.
As first  chop nuts as small as possible. Then add cocoa powder. Amount depends on the percentage of cocoa , I used two tea spoons.After blending those together you want to add something to seeten our nutella. I used dates. I am not a fan of this fruit but at the end you can´t taste them. I used 14 dates but you get add whatever amount you want and then also add honey or maple syrup.
Ako posledné, začneme pomaly pridávať mlieko. Môj mixér v tejto fázy rezignoval, nezvládal poriadne miešať a tak som musela použiť vlastnú silu a lyžičku. :P Aj v tomto prípade je len na vás koľko mlieka pridáte. Ak s nutelolu máte naplánovaný spoločný večer pri telke stačí hustejšia ale keď  má slúžiť ako plnka do palaciniek je potreba trocha redšia konzistencia.
As last you slowly start adding a milk. My blender decided to protest at this point so I had to use my own strenght. Also now it is up on you what amount of milk you add. In case you plan a movie date with nutella then it is better to have it thicker. In case you want to put it on your pancakes its better thinner.
Výsledný produkt vám vydrží  týždeň v chladničke ale zo skúsenosti viem, že nevydrží  dlhšie ako 24hodín. :D yammy yummy
Final product can last in a fridge for about a week but in my case it ain´t last more then 24 hours :D yammy yummy

Dobrú chuť! 
Enjoy! Stay DeKaLicious 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára