DeKa PiZZa

Určite nie sme jediné, čo preferujú domácu pizzu aj napriek tomu, že jej príprava zaberá takmer 3-krát toľko ako objednávka. Tá chuť je proste iná a radosť z vlastného diela...hm !

We are sure that it is not only us, who prefer home-cooked pizza, even though cooking it takes about three times more time then ordering one. That taste is simply something amazing and a joy of creating something on your own...yum! 


Tak si pripravme pizzu na DeKa štýl! / So Let´s make a pizza DeKa style! 

Budete potrebovať / You will need
-25 g droždia/ yeast
- 2dl vody/ water 
-1 lyžicu oleja/ a table spoon of oil
- 1/2 lyžičky soli (čajovej)/ 1/2 of teaspoon of salt
- asi 300 g (5 dl) hladkej múky/ about 300 g of flour
----------
Obloha/ toppings
V podstate čokoľvek čo máte radi je v poriadku. My sme si však vybrali....
Basicely you can go for anything that you like. But we decided for....
De:
- paradajkový pretlak/kečup, šunka, slanina, rajčiny (zo záhradky), balkánsky syr, eidam, hríby, pažítka
- tomato squash or ketchup, ham, bacon, tomato (fresh), balkan cheese, eidam cheese, mushrooms, chive
Ka:
-paradajkovo hríbová omáčka, mozzarella do krajov, bazalka, pažítky, eidam, rajčiny
- tomato-mushroom sauce with olive oil, mozarella for edges, basil, chive, eidam cheese, tomato


Takže k príprave cesta / So let´s make a dough
Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, primiešame olej, soľ a väčšinu múky. Začnem vypracovávať cesto a postupne dosypávame zbytok múky. Musí nám vzniknút jednotné, husté a hladké cesto. Potom ho zakryjeme utierkou alebo vrchnákom od misy a necháme nakysnúť. 
Melt your yeast in a warm milk, add oil, salt and most of flour. Start mixing and slowly add the rest of flour. Create smooth and dense dough. Then cover bowl with towel or lead from bowl and let it rise.
 Pokým nám cestou kysne, môžeme si nachystať prísady. Ka sa rozhodla urobiť si špeci omáčku. Do panvice naliala olivový olej-nechala ho zohriať a vložila na jemno nakrájanú cibuľku tú jemne osmažila a pridala rajčiny spolu s hríbmi. Nechala nech sa zelenina spolu "spriatelí" a vytvorí omáčku.
While that dough is rising, we´ll prepare our toppings. Ka decided to make her special sauce. Take sauce pan and pour in olive oil. When it is hot enough add onions, later on as they start going transparent add tomatoes and mushrooms. Let it combine into sauce. 
 Po nakysnutí cesta môžeme vytvoriť okrúhlu formu. TIP! plech potreme olejom no cesto nerozťahujte na ňom. Urobte to v rukách inak vám nezostane vo forme ani veľkosti ktorú chcete. - Potom už je na vašej fantázii čo si na pizzu pridáte. Ako vidíte na obrázku nižšie Ka sa rozhodla do krajov zabaliť mozzarellu- tak zabránila nudnému a suchému cestu. De sa rozhodla pre jednoduchšiu verziu. No na kraje si vytvorila dip, do ktorého si kraje namáčala. Do kyslej smotany primiešala soľ,cukor, čierne korenie a trochu sušeného cesnaku. - Dajte piecť na asi 20-25 minút na 180 stupňov.
After dough has risen make it into round pizza shape. TIP! Pour a bit of oil on your baking sheet but don´t shape your dough on it. Shape it in the air in your hands so it stays in shape and size you want. - And then just use your fantasy to add any toppings you want. As you can see on the picture bellow Ka decided to add mozzarella to the edges of her pizza. De went for a bit simpler version. But she made a dip for her edges so ah she is eating she can then dip them into it. She simply mixed sour cream with salt, black pepper, sugar and a bit of dry garlic. - Bake pizza for about 20-25 minutes on 180 Celsius. 
 Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť a IDE SA JESŤ!!!
After it is baked let it cool down for a bit and then LET´S EAT !!!
Máte pre nás všetkých dobrý tip?  Vyskúšali ste našu omáčku alebo presne našu pizzu? Dajte nám vedieť v komentároch alebo pošlite na instagram fotku vašeho diela a použite #dekaliciouspizza

Do you have any tips for all of us? Did you try our sauce or our exact pizza? Let us know in the comments bellow or send a picture on instagram using #dekaliciouspizza

Stay DeKaLicious! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára