Spaghetti with Homegrown Tomatoes, Basil and Mushrooms

Dnes si dáme niečo talianskeho! Čo vy na to?! Prichystáme si klasické špagety, čo všetci pokladáme za najrýchlejšiu možnosť teplého jedla, no urobíme z nich niečo božské a talianske. 
Na omáčku použijeme čerstvé domáce rajčiny. V Taliansku by vás za čo i len myšlienku použitia konzervovaných hnali kade ľahšie. Dochutíme bazalkou,cesnakom a cibuľkou, no a pre extra punc dodáme hríby. 
Tak sa do toho pustíme....

Today we will prepare something Italian! Is that alright with you?! We´ll make classic spaghetti, which we all consider as the easiest and quickest meal to do, but we´ll put an Italian twist into it. 
We are going to use fresh and home grown tomatoes. In Italy they would send you back home in case you´ll think about using any other tomatoes. And we´ll add special taste with basil, onions and garlic. And for something extra we add mushrooms. 
So let´s start....
Budete potrebovať / You will need

špagety, soľ, sušenú bazalku, čerstvú bazalku, rajčiny, jarnú cibuľku, cesnak,hríby, syr - všetky mierky podľa vašej preferencie
spaghetti, salt, dry basil, fresh basil, tomatoes, young onions, garlic, mushrooms, cheese - measurements by your preferences 

Začneme osmažením cibuľky, cesnaku a hríbov na olivovom oleji. 
We´ll start by pan-frying onions, garlic and mushrooms on olive oil. 
Potom pridáme rajčiny. Osolíme a pridáme sušenú bazalku. Necháme dusiť a medzičasom si začneme variť špagety. 
Add tomatoes and let them stew. Add salt and dry basil. At the meantime prepare spaghetti. 

Po odparení veľkej časti vody z omáčky pridáme čerstvú natrhanú bazalku. Chvíľu povaríme a stiahneme z tepla. 
After most of juicy had disappeared from sauce add fresh basil. Let it cook for a bit and then take away from heat. 

Dokončite špagety a môžete servírovať. My sme sa rozhodli na vrch pridať syr a čerstvo natrhanú pažítku. 
Finish with the spaghetti and you may serve. We added cheese and fresh chives to finish it off.

Until next time
Stay DeKaLicious ! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára