Gordon Pastilla

Today we will be making Gordon Ramseys Pastilla. Pretty easy and delicious lunch for whole family.
Dnes si pripravíme Pastilla Gordona Ramsey-ho. Je to jednoduchý a chutný obed pre celú rodinu. 

So let´s get into it....
Tak sa na to pustime....




You will need/ Budete potrebovať

  • 4 skinless, boneless chicken thighs/ 4 kuracie stehná bez kože a bez kosti
  • Olive Oil (Frying and drizzling)/ olivový olej
  • 1 Onion – finely sliced/ 1 cibuľa (na plátky)
  • mushrooms / hríby
  • 1tsp ground cinnamon / 1 pol.lyžicu mletej škorice
  • Pinch caster sugar/ štipku kryštálového cukru
  • 200ml chicken stock/ 200 ml kuracieho vývaru
  • 3 eggs – lightly beaten/ 3 vajcia rozmiešané
  • 100g toasted flaked almonds/ 100g opražených mandľových lupienkou 
  • 25g butter – melted/ 25g rozpusteného masla
  • 10 sheets filo pastry/ 10 plátov lístkového cesta
  • Salt & pepper/ soľ a čierne korenie
  • chives / pažítka

Preheat a pan with olive oil, when hot add onion and let it there till it is nice silver. Then add chicken (cut into bite size) and cook till nicely gold. Season with salt and pepper and add  mushrooms and sweat for 8mins. Stir in cinnamon and sugar,  and cover with the stock. Bring to simmer, cook for 5mins until reduced by half – stir eggs into the chicken mixture as stock reduces so that they are well combined.When stock is reduced add almonds and chives and adjust seasoning as necessary. Leave to cool. //  Na panvicu dáme pokrájanú cibuľku s olivovým olejom. Po pár minútach keď cibuľka chytí striebornú farbu pridáme nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané hríby a necháme smažiť asi 8 minút. Potom primiešame škoricu, cukor a vývar. Privedieme k varu a necháme variť asi 5 min. Keď sa vývar vyparí pridáme vajcia aby sa zmes spojila. Potom primiešame mandle a pažítku. Ak treba tak ešte dokoreníme a necháme vychladnúť.
Brush 22cm cake/pie dish with melted butter, line with 4 sheets of pastry, brushing butter between each and letting the ends drape over the side. Place half chicken mix in dish & cover with another 4 sheets of pastry, brushing butter between each again. Spoon in remaining chicken mix and cover with remaining pastry sheets, still using melted butter between each. Fold overhanging pastry onto top of pie. Give final brush with butter and cook for 10-15mins until golden and crisp.// Vymastíme nádobu na pečenie a vyložíme cestom. Každú vrstvu cesta potreme maslom a kraje necháma vysieť cez okraj nádoby. Polovicu zmesy vysypeme na cesto a zakryjeme ďalším cestom. Pridáme zbytok zmesy a zakryjeme cestom. Prevýsajúce cesto preložíme na vrch, potrieme maslom a necháme piecť asi 10-15 minút kým nezozlatne. 
Turn pie out, upside down, onto another baking sheet and place back in the oven for a further 5-10mins until golden. Remove and cool before serving dusted with a little icing sugar/cinnamon is wanted. // Otočte koláč naopak a dajte piecť na ďaľších 5-10 minút kým nezozlatne aj druhá strana. Vyberte na tanier/tácku a pred servírovaním poprášte cukrom a škoricou. 
And it is ready to be served.... Oh and remember.. STAY DeKaLicious :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára