Sladko-kyslí plavec // Sweet-sour Swimmer

Všetci ho majú radi. Aj ja! A to s rybami niesom kamarát. No tento losos medzi mojich favoritou rozhodne patrí. Takže pokiaľ patríte medzi osoby, ktoré sú proti rybacine no viete že je pre Vás dobrá, tento recept Vám určite zmení život.
Plus, toto jedlo nieje len zdravou bombou no je aj časovou záchranou. Príprava totiž trvá rekorde krátko takže nemusíte dlho čakať na chuťový zázrak.

Everyone loves it. Even I do! And let me tell you I am NOT a friend with fishes. But this salmon is definitely one of my favs. So in case you are one of those who hate the taste of fish but you know it is good for you, this recipe may change your life. 
Plus this food is not only a healthy bomb but it is also a time saver. Preparing takes super little time so you ain´t have to wait for too long to be in a food heaven.


Budete potrebovať // You will need:
(na jednu porciu / for one portion)
-1 losos / 1 salmon

- soľ /salt
- červenú mletú papriku / red melted paprika
- olivový olej / olive oil
- citrón / lemon
- paradajky(koktejlové) / tomatoes
- šalát (podľa chute) / salat (depends on your taste)
- med / honey
Ako prvé si zohrejeme panvicu, do ktorej nalejem trochu olivového oleja. Následne si nachystáme lososa. Posolíme a pridáme mletú papriku. Ja mám rada tú jemne grilovanú chuť, ktorú paprika lososovy dodá takže ňou nešetrím. Trochu pokvapkám citrónom a šup na panvicu. 

As first I´ll preheat a pan with a bit of olive oil. Then it is time to prepare a salmon. Add salt and melted paprika. I like that bit of grilled taste that paprika adds to salmon so I am pretty generous with it. Then add a few drops of lemon juice and on the pan with that salmon.
Kým sa nám losos pečie, pripravíme mu postielku. Aby mal mäkko na tanier položíme šalát ( podľa výberu) a nakrájame zopár paradajok. Toto je kombinácia, ktorú preferujem ja čiže ak je niečo na čo máte chuť vy toto je časť receptu, ktorú môžete zmeniť alebo aj vynechať. Trochu citróna,soli a olivového oleja pre chuť. 
Keď sa losos dostatočne prepečie môžeme ho naložiť na tanier. Potom ho už len pokvapkať medom. Množstvo je na Vás no určite tento krok nevynechajte. Med v kombinácii s jemným lososovým mäsom je neskutočný. 

While salmon is getting ready we´ll prepare a bed for him. Put some salat on your plate (kind of salat depends on what you like) and add some tomatoes. This is a combination that I personally prefer so in case there is something you like a bit more then feel to change this part of recipe. Then add some lemon juice, salt and olive oil.
Ones your salmon is all cooked put it on the plate as well. Then add some honey on top of your salmon. Do NOT skip this step. Combination of honey and soft salmon meat is incredible.
 A potom už stačí konzumovať a ohkať a achkať. 
And the it is time to eat and time for your ohs and ahs. 
O, a nezabudnite byť DeKaLicious!
Oh, and don´t forget to stay DeKaLicious! 
-De

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára