Real DeKaMisu

Kto by si nedal jemný a na prípravu ľahký zákusok? Veď je to sen každej sladko zubej osôbky. Preto dnes ukážem (De) ako si pripraviť pravé talianske tiramisu. 
Who doesn´t fancy soft and easy to make dessert? It is a dream of every sweet tooth human. That is why I´ll (De) show you how to prepare real Italian tiramisu.

Budeme potrebovať / We will need:
4 vajíčkové žĺtka / 4 egg yolks
3 polievkove lyž. kakaa / 3 ts of cocoa powder
55g kryštálového cukru / 4 ts of caster sugar
120 g mascarpone / 120g mascarpone
piškóty (množstvo podľa veľkosti nádoby) / ladyfingers (quantity depends on your bowl)
5dcl kávy / 5dcl of coffe
ak chcete 2 pol. lyžičky rumu / in case you want 2 ts of rum

Ako prvé si vo veľkej mise zmiešame cukor so žĺtkami. / As first blend together sugar with yolks. 
Primiešajte kakao a ak ste sa rozhodli pre verziu s alkoholom teraz pridajte aj rum. / Add in the cocoa powder and in case you chose alcoholic version blend in rum as well
Potom už stačí pridať mascarpone. Miešajte pokým sa ingrediencie nespoja no pozor aby nemala maslovú textúru. / Then just add in mascarpone and blend until it doesn´t combine. Just be careful not to overblend or you get a butter-y texture.

Teraz sa pohráme s piškótami. Je ich totiž potreba namáčať do kávy -pozor nech nieje horúca inak sa spálite- a vyložiť si klasickú sklenenú nádobu. Začnite prvou vrstvou piškótu. Na vrch rozotrite polovicu mascarpone zmesi. Potom opakujte proces s piškótami no dajte si pozor nech niesu príliš navlhnuté. A nakoniec na vrch dajte druhú polovicu mascarpone zmesi. / No it is time to play with ladyfingers. Start dunking them into coffee- make sure it is not hot so you don´t burn yourself- and fill in a standard glass casserole dish. Then spread half of a mascarpone mixture on ladyfingers. Repeat process with ladyfingers and finish off with other half of mascarpone mix. Just be careful not to have ladyfingers to moist.
 Po ukončení druhej vrstvy strčte misu do chladničky aspoň na 4 hodiny. Najlepšie je však cez noc. Pri servírovaní posypte kakaovým práškom. / When you are done with second layer put the dish into fridge for at least 4 hours. Best would be over night. Before serving springle cocoa powder on top.
Dobrú chuť! Enjoy!
Stay DeKaLicious!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára