Citrónové terče // Lemon tarts

Minule som dostala chuť na niečo citrónové ale nechcelo sa mi piecť  už známe veci tak som si vymyslela tieto chutné terčíky. Sú to v podstate košíčky plnené citrónovou plnkou ozdobené šľahačkou.
Tento recept je ideálny na letné dni alebo keď už máte plné zuby sladkých dobrôt a chcete podráždiť aj iné chuťové poháriky.


Na prípravu potrebujeme:
Cesto:
·         115g zmäknutého nesoleného masla
·         100g kryštálového cukru
·         1 vajce
·         190g hladkej múky
·         1čl prášku do pečiva
·         štipka soli
Plnka:
·         2 vajcia
·         3 žĺtky
·         Smotanu na šľahanie
·         Šťavu z jedného veľkého citrónu
·         1pl kryštálového cukru

Postup na výrobu terčov:

Ako prvé si vyrobíme cesto. Do misy dáme najprv maslo a cukor. Mixérom alebo ručne stručne vyšľaháme zmes na vzdušnú cca 3minutky. Následne pridáme vajíčko a po minútke aj múku, prášok do pečiva a soľ. Hmota zhustne a preto je lepšie ak ju premiešate ešte vareškou. Hotové cesto prikryjeme alebo zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30min odležať v chladničke.


Kým cesto oddychuje, pripravíme si plnku. Nič ľahšie nie je. Do nádobky si dáme vajíčka spolu so žĺtkami, citrónovú šťavu, smotanu na šľahanie a cukor. Všetko krásne vyšľaháme až kým na povrchu nie sú bubliny.


Z oddýchnutého a vychladeného cesta si narobíme guličky. Pomocou plechu na mafiny si vyrobíme košíky. Jednoducho pomocou rúk guličky roztlačíme tak aby v ceste neboli žiadne diery. Následne už len do košíkov nalejeme plnku a dáme piecť.


Terčíky pečieme cca 10-15min kým na povrchu nezlatnú na 180°C. Po upečení necháme terče vychladnúť.  Môžete ich ešte posypať práškovým cukrom a na vrch si vyšľahať ešte šľahačku.

 Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára