Špagety s rukolovým pestom // Spaghetti with arugula pesto

Milujem talianskú kuchyňu a jedlá inšpirované práve touto krajinou. Taliani majú v jedlách takú ľahkosť, jednoduchosť a napriek tomu užasnú prirodzenú chuť. V tomto recepte, podľa mňa to ani recept nie je ale skôr postup, som sa inšpirovala práve talianskou jednoduchosťou a farebnosťou. Špagety s rukolovým pestom sú hotové za cca 25min takže sú vhodné na večeru, obed či k dobrému vínku k posedeniu pod „jedličkou“ a pod.


Na štyri porcie  potrebujeme:
·         500g špagiet
·         100g rukoly
·         2 strúčiky cesnaku
·         80g balkánskeho syry (môžete použiť aj pecorino či parmezán alebo zmiešať)
·         Väčšiu hrsť slnečnicových semienok
·         2 pl olivového oleja
·         Soľ
Ako prvé si dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Kým sa varí voda, pripravíme si pesto na špagety.
Do mixéra dáme opláchnutú a osušenú rukolu, cesnak, nastrúhaný alebo nakrájaný syr podľa druhu, semienka a zalejeme olivovým olejom. Všetko spoločne poriadne rozmixujeme.

Keď nám už voda vrie vložíme špagety a varíme na zhryz. Po uvarení scedíme vodu a do ešte teplých cestovín vmiešame pesto.

Na tanieri môžeme ešte ozdobiť kvapkami olivového oleja, syrom a bylinkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára