Chrumkavý losos so zelenými zemiakmi

Doma máme lososa nesmierne radi a to na všetky spôsoby. Vareného, udeného, pečeného, samotného či s akýmikoľvek možnými i nemožnými prílohami.
Teraz Vám ukážem ako si pripraviť jednoduchý,pekný, rýchlý a vyvážený obed.

Potrebujeme len:
- Lososové filety
- Vajíčko
- Strúhanku
- Citrón
- Korenie/soľ
-Zemiaky
- Zelené fazuľky
 - Maslo

Začneme s prílohou. Najprv si očistíme a nakrájame zemiaky. Následne ich dáme variť v osolenej vode. Medzi tým si pripravíme filety lososa. Zbavíme sa kože/prekrojíme na požadovanú šírku a opláchneme vodou aby sa konzervačne látky a iný „bordel“ zmyl.
Filety si obalíme v rozmiešanom vajíčku. Do vajíčka môžete pridať čierne korenie, čili, soľ... (tak ako to niektorí členovia rodiny preferujú) alebo nič (čo vyhovuje zase mne). Ja mám rada čistú chuť ryby.
Potom obalíme lososa v strúhanke do ktorej sme vytlačili šťavu z celého citróna. Táto finta dáva v závere super chuť.
Obaleného lososa si položíme na plech. Podľa povrchu plechu si ho môžete jemne pokvapkať olivovým olejom (ak máte kvalitný plech nič netreba). Na plech si nakrájajte zbytky vytlačeného citróna. Pečený je chutný. Lososa vložíme do rúry na 180°C a pečieme približne 20min.

V tomto čase by už zemiaky mali byť skoro hotové. Preto na posledné dve-tri minúty k nim prisypeme fazuľky nech sa zohrejú a uvaria. Potom už všetko len scedíme.  Následne pridáme pár plátkov masla nech je hmota jemnejšia a pomačkáme. Chceme zachovať štruktúru, nechceme kašu tak len ručne stručne a nie s mixérom.
Po cca 20min vyberieme lososa. Na tanier dáme zelené zemiaky, lososa, upečený citrón. Pre chuť som si pridala ešte mladú cibuľku a trocha slovenských malých rajčín.

Ak Vám zostanú zelené zemiaky tak ako mne tak si stačí uvariť vajíčka k tomu pridať nejakú zeleninu, kefír a máte ideálnu večeru. Nič nevyhadzovať! ;)
Dobrú chuť!
A pamätajte, buďte DeKaLicious!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára